A panna cotta chocolate for every time o for every season:)
Really easy and delicious!
Not sugar added!
Source: Tasty Treats
Ingredients
( 4-5 servings)
1 cup whole milk
1 teaspoon vanilla extract
a pinch of salt
2 teaspoon powdered unflavored gelatin
2 tablespoon water for gelatin
2,5 tablespoon double cream
140 gramos(4,5 oz) dark chocolate (bitter or semisweet)
Method
Put the water in a small bowl and sprinkle gelatin evenly over it.
Let stand about 5 minutes until softened.
Heat the milk, vanilla extract, softened gelatin and salt over medium heat and bring to a simmer. Remove from heat.
Melt the chocolate over a double boiler making sure no water or steam mixes with the chocolate.
Pour the hot milk over the chocolate and carefully emulsify by hand or a blender.
Add the cream and stir just to incorporate.
Let cool to room temperature and pour into 4or 5 small servings glasses and refrigerate for at least 3 hours.
To serve turn each panna cotta out onto a serving plate, Spoon a bite of cream and garnish with a cherry or berries.
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En español
Panacota de chocolate
Una pannacotta que es fácil y deliciosa.
No lleva azúcar. Es suficiente con el sabor del chocolate.
Deliciosa para cualquier época y se puede adornar con cerezas u otras frutas.
Ingredientes
1 taza de leche entera
1 cucharadita extracto de vainilla
1 pizca de sal
2 cucharaditas de gelatina sin sabor
2 cucharadas de agua (para la gelatina)
140 gramos chocolate bitter o semidulce (en barra)
2,5 cucharadas de crema espesa
Preparación
Poner el agua en un pequeño bowl y agregar la gelatina sin sabor.
Dejar unos 5 minutos para suavizar la gelatina.
En una olla mediana calentar la leche, vainilla, gelatina suavizada y sal a fuego medio suave, dejar sólo por unos minutos hasta tener un hervor. Apagar el fuego y revolver la mezcla-.